<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Lær at aktivere din hund – indendørs. Hjertets og menneskets bedste ven

Skrevet onsdag d. 10. oktober 2018

Der kan være perioder i ens dagligdag, hvor det kan være vanskeligt at komme ud at gå med hunden.

Savner du inspiration til at aktivere din hund inde, så har vi et godt tilbudt til dig.

Lær at aktivere din hund – indendørs

Hjertets og menneskets bedste ven. Inspiration til dig der ikke altid kan komme ud.

Minikursus med mange forslag til aktivitet for din hund.

Dyreadfærdskonsulent Gitte Bielefeldt & dyrlæge Pernille Jørgensen
Torsdag d. 1.11.2018 kl:18:30 i Kirsebærhaven , Kallemosen 58, 6200 Aabenraa

Levende kursus med konkrete eksempler på det der virker. Positiv aktivering /indlæring af både hvalp, 2-årig og gammel hund. Inspiration til selv at lave ”alternativt” legetøj. Du får et lille hæfte med hjem.

Pris 25 kr. Tilmelding til hjfaabenraa@gmail.com eller mobil 2020 0036

PS: – Der skal ikke medbringes hund til kurset


Alene det at have en hund er inspiration til daglig motion og kan være et positivt bidrag  i rehabiliteringen. Har du ikke en hund? Ja så viser forskning at ejerskabet af en hund i sig selv er positivt medvirkende bl.a. fordi det medfører mere motion.

Hunden er hjertets gode ven – måske endda den bedste.

Flere forskningsstudier peger på, at hjertet har godt af en firbenet ven. Eksempelvis har et forskerhold fra Uppsala Universitet i Sverige undersøgt hundeejeres risiko for hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med folk uden hund. I alt 3,4 millioner svenskere mellem fyrre og firs år blev undersøgt. Resultatet? Ja, dem med hund havde en markant nedsat risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme, sammenlignet med resten af gruppen. Størst var forskellen hos de hundeejere der boede alene. Også typen af hund, personerne havde, gjorde en forskel: Gruppen af ejere af jagthunde havde en større fordel end andre hundeejere.
Den svenske forklaring på, hvorfor hunde er godt for hjertet, er dog enkel: Du rører dig mere. Og det bekræfter, hvad tidligere studier har vist, nemlig at hundeejere bevæger sig mere end andre, og at mere aktivitet nedsætter risikoen for at udvikle livstruende hjerte-kar-sygdomme.